dierengedragsbegeleiding labrador.jpg

  • Wilt u ook een hond die vol vertrouwen in het leven staat?       
  • Een hond die vrolijk en lief is, voor u én uw bezoek?
  • Een hond die soortgenoten als zijn beste vrienden ziet?
  • En een hond die naar u luistert en u respecteert?

Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Het gedrag van uw hond begrijpen, ligt aan de basis van elke goede relatie. Of dat nu de relatie met u, uw vrienden en kennissen, vreemde mensen of andere honden is. Als u de oorzaak van het ongewenste gedrag van uw hond kent, kunt u met de juiste tools aan de slag om dat gedrag te veranderen. En daar kan ik u bij helpen.

 

Ik ben Marieke van der Burgt, hondengedragsdeskundige en gediplomeerd Kynologisch gedragtherapeut en trainer. U kunt bij mij terecht met vragen over het gedrag van uw hond, het trainen van uw hond en het voorkomen én verhelpen van probleemgedrag bij uw hond.

Ik geef u op verantwoordelijke wijze advies 'op maat' voor uw hond en uw situatie. De adviezen die ik geef zijn gebaseerd op jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en inzichten uit recente wetenschappelijke studies. Natuurlijk zijn mijn adviezen altijd diervriendelijk.

Een professionele en goede gedragstherapeut werkt nooit alleen. Sinds 2009 ben ik dan ook aangesloten bij Tinley Gedragstherapie voor Dieren. Een landelijk werkende organisatie voor gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten. Ik maak voor mijn werk graag gebruik van mijn netwerk van collega Tinley-gedragstherapeuten en overleg veelvuldig met dierenartsen.

Heeft uw hond een zorgverzekering bij Petplan, HEMA, Proteq Dier & Zorg, Ohra of Inshared, dan wordt uw gedragsconsult bij mij - na doorverwijzing van uw dierenarts - gedeeltelijk of volledig vergoed. De vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspakket.

Naast mijn werk als Kynologisch gedragtherapeut en trainer ben ik ook een gediplomeerd katten- en konijnengedragstherapeut. Meer informatie hierover vindt u op mijn website over katten en de website over konijnen.

 

 

Direct professionele hulp nodig? Klik hier voor de contactgegevens

Een hondeneigenaar die een gedragstherapeut inschakelt heeft niet gefaald, maar is verantwoord.

"Help onze hond heeft gebeten"

Zwieber is een ruwharige kruising van waarschijnlijk een Mechelse Herder en een Airdale Terriër. We weten dit niet zeker, omdat Zwieber is gevonden in de bossen. De dierenambulance heeft hem naar het dierenasiel in Uden gebracht. Daar heeft hij een tijdje gezeten.

"De wervelwind in huis"

Dirkje was ongeveer 9 maanden toen ik hulp zocht. Ze beet in mijn handen, sprong op de bank en was oncontroleerbaar. Als ze rustig was kon ik haar heerlijk knuffelen. Maar het werd steeds moeilijker om haar te houden, ze beheerste mijn gehele leven en eigenlijk had ik geen rust meer. Ik was ten einde raad.

"Supersterk aan de lijn!"

By-jé is een lieve hond, eigenlijk vind hij iedereen leuk en wat By-jé leuk vindt...
daar wil hij naar toe. En dat was mijn probleem. Een Bullmastiff is een groot en sterk.