bas.jpg

Nieuwsbericht 1

Nieuw roedellid: Nessy

Sinds kort is onze roedel uitgebreid met de jonge onstuimige Duitse Herder teef, genaamd Nessy. Nessy is herplaatst, omdat ze niet goed paste in de roedel waarbij ze leefde. Ze werd regelmatig hard gecorrigeerd door de andere honden. Haar vorige eigenaresse heeft ondanks haar inspanningen ervaren dat het voor Nessy niet goed was om haar te houden. Met pijn in haar hart heeft ze haar overgedragen aan mij. Ik heb mijn handen nu vol aan haar en ervaar zelf weer eens wat ik van de hondeneigenaren verwacht die ik advies geef tijdens een consult. Geduld is echt een schone zaak!

Nessy

Nieuwsbericht 2

Nieuw: Gratis lezingen speciaal voor de dierenartspraktijk

Gedrag van dieren is een onderwerp dat binnen de dierenartsenpraktijk steeds meer aandacht vraagt en ook krijgt. De dierenartspraktijk is er niet meer alleen voor de reguliere, medische zorg; maar ongetwijfeld verwachten de cliënten in uw praktijk ook advies en voorlichting over het gedrag van hun dier. Ik kan u als gediplomeerd Tinley® gedragstherapeuten hierbij helpen. Inzicht geven in dierengedrag is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik verzorg regelmatig lezingen op verschillende locaties. Daarnaast geef ik les bij Tinley Academie (huisdiergedragsadviseur en katten trainen) en op verschillende MBO opleidingen. Er is nu een uniek spaarsysteem voor dierenartspraktijken.

Bij vijf doorverwijzingen waaruit een gedragsconsult volgt, kom ik op uw praktijk een gratis lezing of workshop geven. De samenwerking met uw praktijk en uw cliënten heeft als voordeel dat u kunt rekenen op professionaliteit en deskundigheid, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Heeft u vragen of wilt u de spelregels van het spaarsysteem voor dierenartspraktijken ontvangen, neem dan contact op.

Nieuwsbericht3

Nieuwe ervaring: Ice viel uit naar andere honden

Ice is een Golden Retriever van 3 jaar oud. Ice houdt van veel aandacht en is altijd vriendelijk naar mensen. Het probleem met Ice was dat ze vaak opeens een andere hond aanviel zonder enkele reden. In het park waar ik Ice vaak uit laat komen we bij elke wandeling heel veel honden tegen.

Het werd steeds erger, ze viel grote en kleine honden aan zonder reden. Het maakte niks uit of ik haar aan de riem had of los liet lopen. Er gebeurde haast nooit iets ergs, maar ik vond dit erg vervelend omdat veel mensen Ice al uit te weg gingen. Iets anders wat een probleem was, is dat Ice constant aan de riem trok waardoor uitlaten geen pretje was. Toen ben ik bij Marieke terecht gekomen. Ik kreeg via de mail een hele vragenlijst die ik moest invullen, zodat zij een beeld kreeg over wat voor hond Ice was. Als snel had ik een afspraak en gaf Marieke mij advies. Ik kreeg een verslagje waar in stond hoe ik het beste met dit probleem kon omgaan.

Ik moest Ice afleiden als er een andere hond aankwam. En als Ice wou snuffelen mocht dit maar kort omdat de spanning anders te groot werd. Ook kreeg ik het advies om meer met Ice te gaan doen. Ik heb een cursus gevolgd met Ice, dit vonden wij echt superleuk! Ik doe nu veel meer met Ice samen en als we andere honden tegenkomen gaat het vrijwel altijd goed!

Ice lijkt veel gelukkiger en ik ben niet meer bang dat ze een hond aan vliegt. Nu loopt ze er met een grote boog omheen of ze snuffelt even. Soms bijt ze nog wel van zich af maar op een corrigerende manier. Ook trekt Ice niet meer aan de riem en is volledig op mij gericht. Ik ben blij dat ik naar Marieke ben gegaan met Ice en dat ik haar nu op een normale manier kan uitlaten.