zwemmende hond.jpg

Hieronder kunt u de ervaringen lezen van verschillende hondeneigenaren die het probleemgedrag van hun hond door mij hebben laten behandelen. De teksten zijn geplaatst zoals ze zijn aangeleverd. Deze eigenaren willen u graag laten delen in hun belevingen en vooral de vorderingen die ze tot stand gebracht hebben. Hun ervaringen in deze verhalen kunnen anderen weer hoop geven op een harmonieuze toekomst.

Lara, boxer van nu 15 maanden

"Haalt alles weg en geeft niets terug, springt tegen iedereen aan!"

Lara haalt alles weg. Sokken, was, mutsen, wanten, speelgoed, breiwerken, leesbrillen… en geeft niets terug! Daarnaast hebben we het probleem dat ze erg tegen mensen opspringt, mensen niet met rust kan laten en erg 'aanwezig' is als we visite hebben. En dus hebben we in september 2011 de hulp ingeroepen van Marieke.

Suzanne en haar kruising Border Collie

"De wervelwind in huis"

Dirkje was ongeveer 9 maanden toen ik hulp zocht. Ze beet in mijn handen, sprong op de bank en was oncontroleerbaar. Als ze rustig was kon ik haar heerlijk knuffelen. Maar het werd steeds moeilijker om haar te houden, ze beheerste mijn gehele leven en eigenlijk had ik geen rust meer. Ik was ten einde raad.

By-jé Bull-Mastiff

"Supersterk aan de lijn!"

By-jé is een lieve hond, eigenlijk vind hij iedereen leuk en wat By-jé leuk vindt...
daar wil hij naar toe. En dat was mijn probleem. Een Bullmastiff is een groot en sterk.

Ruby de Foxterrier

"Waarom bijt je ons?"

Ruby is een Boerenfox (teefje) van 7,5 jaar oud en ze is nu ruim een jaar bij ons. Ze heeft tot die tijd in een ander gezin gewoond. Daar het mis toen er een kindje kwam; Ruby ging ´happen´ naar het meisje. Om die reden werd besloten om Ruby elders onder te brengen.

Vozka de witte Herder

"Angst voor verkeer."

Onze hond Voska is heel bang voor langsrijdende auto’s en ander verkeer. Zo erg dat ze de straat niet op durft. Met veel trekken aan de lijn, soms optillen, probeerden we haar toch uit te laten. Met hondentraining moesten we stoppen omdat ze alleen oor had voor de auto's om het terrein heen, niet voor de trainer of voor ons.

Tinkel, kruising Chihuahua - Jack Russel

"Ze is zo bang, dat we haar niet eens kunnen uitlaten."

Na lang zeuren en vragen was ik dan eindelijk om. Mijn dochter van acht wilde zo graag een hond. Omdat ik deels invalide ben kon het geen grote hond worden. Dus ben ik op internet gaan neuzen wat voor ons de beste keuze zou zijn. Al snel zag ik een foto van een heel leuk klein hondje, een kruising tussen een Chihuahua en een Jack Russel. Ze woonde bij een familie waar ze gewoon niet paste. Dus wij zijn daar naartoe gegaan en daar liep ze… Ze leek nog veel kleiner dan op de foto en we waren meteen verliefd. Ze was zo lief, zo schattig. Volgens haar toenmalige baasjes was ze negen weken oud en hadden ze haar twee weken in huis. Maar omdat ze erg klein woonden en vijf kinderen hadden, ging het niet goed. Ze hadden zich niet gerealiseerd hoeveel aandacht en training een hondje moest hebben.

Brandy de Toller

"Angst en onzeker."

Brandy is een Nova Scotia Duck Tolling Retriever van 4 jaar oud. Toen hij 3,5 jaar oud was is hij opgegeven voor herplaatsing. Hij is nu ruim een half jaar bij ons. Brandy bleek een grotere rugzak te hebben dan wij aanvankelijk hadden begrepen. Wij hebben na 3 maanden contact opgenomen met Marieke.

Zwieber, kruising Airdale Terriër

"Help onze hond heeft gebeten"

Zwieber is een ruwharige kruising van waarschijnlijk een Mechelse Herder en een Airdale Terriër. We weten dit niet zeker, omdat Zwieber is gevonden in de bossen. De dierenambulance heeft hem naar het dierenasiel in Uden gebracht. Daar heeft hij een tijdje gezeten.

Macky en Gizmo

"Onze honden bijten elkaar tot bloedens toe"

Onze honden Macky (een ruwharige Jack Russell reu van 12 jaar) en Gizmo (een teef van 10 jaar, kruising tussen Jack Russell en teckel) komen allebei uit het asiel en zijn al respectievelijk 6 en 3 jaar bij ons. Vanaf het eerste contact waren ze de beste maatjes, alsof ze samen zijn opgegroeid. Nooit waren er problemen, tot een maand of 9 geleden. Plotseling begon Gizmo, die altijd al de dominante hond was, Macky aan te vallen en te bijten, tot bloedens toe.

Bob de Dwergteckel

“Hij blaft om alles.”

Bob is een ruwharige dwerg teckel van 4 jaar. Een schat van een hondje, met maar een heel groot probleem. Blaffen, blaffen om bijna alles, bij de deurbel, als het bezoek opstond, wanneer mensen llangs onze tuin lopen, en naar mensen en honden die te dicht bij zijn “huis” kwamen, maar ook als het baasje weg ging of gewoon om helemaal niets. Wij werden er horendol van maar ik vond het ook voor Bob zielig, want hij was de hele dag alert en nooit eens lekker ontspannen.

Donder, Grote Munsterlander

"Hij kan niet alleen thuis zijn"

Donder, mijn grote Munsterlander, is een geweldige, leuke en energieke hond. Hij had een groot probleem om alleen te zijn. Met al mijn ervaring met honden (Donder is nummer 8) kreeg ik hem niet zover dat ik gewoon de deur uit kon gaan zonder dat dit een concert opleverde van huilen, blaffen en janken. Uit een video-opname die ik gemaakt had voordat we bij Marieke terecht konden bleek dat hij alle banken, stoelen en zelfs de vensterbank op en af rende wanneer ik niet thuis was.

Sem en Bikkel

"Van vriend naar rivaal, van rivaal naar vriend"

Drie jaar geleden besloten wij om voor onze driejarige Jack Russel Sem een vriendje erbij te nemen. Zijn nieuwe vriend werd de Jack Russel Bikkel. Sem en Bikkel waren meteen de beste vriendjes. Samen speelden en stoeiden ze heerlijk met elkaar. We waren erg blij dat we die keuze gemaakt hadden tot het moment dat er een omslag kwam in de hondenvriendschap. Bikkel als knuffelhond eiste alle aandacht van ons op wat tot gevolg had dat Sem daar geen genoegen meer mee wilde nemen. Sem en Bikkel kregen van de ene op de andere dag ruzie met elkaar en gingen het gevecht aan. Alle twee gaven ze niet toe met als gevolg dat ze elkaar zodanig verwondden, dat er geen andere oplossing was dan ze uit elkaar te halen.