zwemmende hond.jpg

Hieronder kunt u de ervaringen lezen van verschillende hondeneigenaren die het probleemgedrag van hun hond door mij hebben laten behandelen. De teksten zijn geplaatst zoals ze zijn aangeleverd. Deze eigenaren willen u graag laten delen in hun belevingen en vooral de vorderingen die ze tot stand gebracht hebben. Hun ervaringen in deze verhalen kunnen anderen weer hoop geven op een harmonieuze toekomst.

Vozka de witte Herder

In maart 2009 hebben we een gedragsconsult bij Marieke gehad. Zij kwam bij ons thuis. Het gesprek was in de huiskamer, met onze hond in z'n mand er bij. In dit gesprek heeft Marieke ons heel veel vragen gesteld, voordat ze tot advisering overging. Ze heeft een aantal hele praktische tips gegeven. En ons bewust gemaakt van ons eigen gedrag, waarmee we onbewust de angstgedrag van Vozka versterkten.
Met alle tips én met veel geduld, lijkt er nu wat verbetering in te zitten. Vozka vlucht niet meer voor iedere auto naar binnen. Soms blijft ze staan luisteren of speelt ze door. We hebben nu weer hoop dat het goed komt.

Bert en Annette