zwemmende hond.jpg

Hieronder kunt u de ervaringen lezen van verschillende hondeneigenaren die het probleemgedrag van hun hond door mij hebben laten behandelen. De teksten zijn geplaatst zoals ze zijn aangeleverd. Deze eigenaren willen u graag laten delen in hun belevingen en vooral de vorderingen die ze tot stand gebracht hebben. Hun ervaringen in deze verhalen kunnen anderen weer hoop geven op een harmonieuze toekomst.

Zwieber, kruising Airdale Terriër

Op gegeven moment stond er een foto van hem in de stadskrant. Ik zag hem en dacht meteen “dat is hem“ en ik ben nog dezelfde dag met mijn zoon gaan kijken. In het dierenasiel werden we vriendelijk ontvangen en we mochten al meteen een stukje met hem gaan lopen. We merkten meteen dat hij nog wat opvoeding moest krijgen, want hij trok enorm aan de riem. Na wat overleg met het thuisfront was Zwieber na een aantal dagen onze huisgenoot. We zijn meteen op cursus gegaan. Daar hebben we de basisbeginselen geleerd met behulp van de 'clicker'. Het aan de riem naast je lopen is nog altijd wel lastig voor Zwieber, hij wil namelijk altijd voorop lopen. Na de castratie is Zwieber wat rustiger geworden en viel hij niet meer uit naar andere honden.

Het voorval
We waren met Pasen in de bossen gaan wandelen. Zwieber heeft daar veel met stokken gespeeld en er ook op geknaagd. Hierdoor had hij last van zijn maag. Hij was wat uit zijn doen, wilde niet eten en moest braken. We deden het maar wat rustig aan. ‘s Morgens was ik in de tuin aan het werken, samen met mijn kleine buurkinderen. Wat onkruid wieden en ook net buiten de tuin bij de garage. Zwieber loopt niet weg dus ik dacht die kan ook wel een beetje bij ons in de buurt lopen. Op dat moment komt een buurvrouw uit haar poort gelopen met de fiets aan de hand. Ze maakt een praatje en wil weg fietsen. Zonder aanleiding hapt Zwieber ineens in haar bovenbeen. Hij liet meteen weer los. We schrokken allemaal. Het leek of hij er zelf ook van schrok. Ik heb hem meteen in de tuin gezet. De buurvrouw is naar de huisarts gegaan en heeft een tetanusvaccinatie gekregen. Ik heb meteen de dierenarts gebeld en verteld wat er was gebeurd. Zij verwees mij door naar Marieke van der Burgt. Ik heb Marieke gebeld en een afspraak gemaakt voor een thuisconsult. Wat leuk was dat ze Zwieber nog kende van het dierenasiel. Ik kreeg vooraf een uitgebreid anamneseformulier via de mail toegestuurd. Die heb ik ingevuld en teruggestuurd.

Huisconsult
Marieke kwam bij ons thuis. We hebben het voorval met de buurvrouw besproken en Marieke gaf aan wat haar conclusie was. Zij gaf mij tips en oefeningen die ik met Zwieber kon doen om het vertoonde gedrag om te buigen naar acceptabel gedrag. Ik kreeg ook nog een schriftelijk verslag van haar bevindingen en adviezen. Heel fijn, want dat kun je het nog eens nalezen. Ik heb dit ook aan de buurvrouw laten lezen, zodat ze ook wist wat er met Zwieber aan de hand was en hoe we nu moesten gaan trainen.

Nazorg

Na een week belde Marieke nogmaals terug om te vragen hoe het ging en of het lukte met de oefeningen. Ik heb de zorg die er besteed is aan Zwieber als heel fijn ervaren en ik ben heel blij dat hij niet meteen hoefde te worden ingeslapen, want dat wordt toch vaak gezegd.

Bedankt Marieke dat je ons hebt geholpen.

Groeten Mariline