zwemmende hond.jpg

Hieronder kunt u de ervaringen lezen van verschillende hondeneigenaren die het probleemgedrag van hun hond door mij hebben laten behandelen. De teksten zijn geplaatst zoals ze zijn aangeleverd. Deze eigenaren willen u graag laten delen in hun belevingen en vooral de vorderingen die ze tot stand gebracht hebben. Hun ervaringen in deze verhalen kunnen anderen weer hoop geven op een harmonieuze toekomst.

Bob de Dwergteckel

Ik had al een tijdje het adres van Marieke in mijn bezit, maar heb heel lang geaarzeld om haar in te schakelen, mede omdat er telkens door bekende in mijn omgeving werd gezegd: “Oh, is het een teckel, dat krijg je hem nooit afgeleerd, teckels doen dat nu eenmaal”.

Nou het tegendeel is inmiddels bewezen. Na het invullen van vragenlijst en het toesturen van een paar video’s van Bob, is Marieke bij ons thuis geweest. In nog geen anderhalf uur werd duidelijk waar de problemen bij Bob lagen. Gelukkig was er wat aan te doen. We hebben veel adviezen en tips gekregen. Met de adviezen en handvaten van Marieke hadden wij vanaf dag 1 een totaal andere hond in huis!!! Geweldig, wat een rust en vooral een ontspannen Bob! Een wereld van verschil.

Bob, blijft een teckel, en is dus erg eigenwijs. Wij moeten erop bedacht zijn dat Bob het altijd wel weer zal proberen en moeten hier dus direct op in springen. Met andere woorden als Bob weer helemaal de fout ingaat is het ook onze schuld.

Ik had Marieke al veel eerder moeten inschakelen, want ook een teckel kun je leren dat blaffen niet nodig is en niet getolereerd wordt.


Jacquelien uit Uden