zwemmende hond.jpg

Hieronder kunt u de ervaringen lezen van verschillende hondeneigenaren die het probleemgedrag van hun hond door mij hebben laten behandelen. De teksten zijn geplaatst zoals ze zijn aangeleverd. Deze eigenaren willen u graag laten delen in hun belevingen en vooral de vorderingen die ze tot stand gebracht hebben. Hun ervaringen in deze verhalen kunnen anderen weer hoop geven op een harmonieuze toekomst.

Donder, Grote Munsterlander


Nadat de vragenlijst en de video-opname door Marieke bestudeerd was, werd een plan opgesteld om dit gedrag om te buigen. Met behulp van vrienden en buren is er voor gezorgd dat hij in het begin helemaal niet meer alleen hoefde te zijn. De rituelen die Donder verbond met het weggaan van mij, voerde ik ook uit wanneer ik gewoon thuis bleef. Nadat dit effect had op zijn gedrag ben ik telkens even weggegaan. Daarna ben ik steeds langer weggegaan, elke keer wanneer ik langer weg was bleef er iemand bij hem. ’s Nachts sliep hij op mijn slaapkamer en ook dat heb ik afgebouwd door zijn mand steeds een stuk verder weg te zetten, dit was van te voren niet mogelijk was.

Op het ogenblik is het zo dat ik ruim 2 uur weg kan zijn zonder dat dit problemen oplevert. Dit ga ik nog verder uitbouwen, maar het is al een groot geluk dat ik nu gewoon weg kan gaan zonder bang te moeten zijn dat het voor hem zo veel stress oplevert.

Zonder de goede adviezen en begeleiding van Marieke zaten we nu nog met een afhankelijke hond die het niet aankon om alleen gelaten te worden.