gedragstherapeute Marieke van der Burgt.jpg

Gedragstherapie is een vak

Hondengedragstherapeut is geen beschermde titel. Iedereen mag zich zo noemen. Zoek daarom een betrouwbare gedragsdeskundige die niet alleen kennis heeft van het gedrag van uw dier, maar vervolgens ook weet hoe dat gedrag veranderd kan worden. De gedragstherapeut moet u als eigenaar ook kunnen uitleggen wat de heropvoeding van uw hond precies inhoudt en moet u bij de uitvoering hiervan ook (kunnen) begeleiden.

Een waterdichte garantie dat u de juiste gedragstherapeut heeft gekozen heeft u natuurlijk nooit. Maar u kunt het risico op een verkeerde keuze wel aanzienlijk verkleinen door op een paar belangrijke zaken te letten:

  • Is de gedragstherapeut gediplomeerd? (opleiding)
  • Heeft de gedragstherapeut voldoende ervaring? 
  • Werkt de gedragstherapeut samen met dierenartsen en eventuele andere gedragstherapeuten? 
  • Is de gedragstherapeut aangesloten bij Tinley Gedragstherapie of een vergelijkbare professionele organisatie? 
  • Is de gedragstherapeut bekend bij SPPD (Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten)?

 

Tinley Gedragstherapie

Tinley Advies & Producties is een franchiseorganisatie, waarbij gediplomeerde en ervaren gedragstherapeuten zich – na een uitgebreide screening - kunnen aansluiten. Tinley-therapeuten werken samen, overleggen en wisselen kennis en ervaring uit op het gebied van dierengedrag. Tinley-gedragstherapeuten zijn ook verplicht zich regelmatig te laten bijscholen. Dit is nodig om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van het gedrag van dieren. Alle Tinley-therapeuten werken volgens één en dezelfde procedure. Van groot belang is de goede samenwerking en informatie-uitwisseling met dierenartsen. Kijkt u voor meer informatie over Tinley Gedragstherapie voor Dieren en de werkwijze van Tinley-therapeuten op www.tinleygedragstherapievoordieren.nl.

Als Tinley-therapeut ben ik werkzaam in de volgende postcoderegio’s:

  • 4000 tot en met 4099
  • 5000 tot en met 6499

 

Mocht u buiten mijn regio wonen, dan helpen mijn gediplomeerde Tinley-collega’s u graag verder. Klik hier voor een overzicht van de Tinley-therapeuten en de regio’s waarin zij werkzaam zijn.

 

Mijn adviezen zijn gericht op een zorgvuldig gestelde diagnose