dierengedragsbegeleiding.jpg

Kinderen leren omgaan met de hond

Een goede omgang tussen hond en kind is uiteraard heel belangrijk. Helaas lezen we regelmatig nieuwsberichten over bijtincidenten waar een kind bij betrokken is. Door uw kinderen van meet af aan te leren hoe zij met de nieuwe pup (of volwassen hond) moeten omgaan, kunnen veel ongelukken echter voorkomen worden. Tijdens de privé-training is er alle tijd en aandacht om de kinderen uit te leggen hoe zij de pup moeten benaderen, hoe zij met hem kunnen spelen en knuffelen én hoe zij de pup leren om niet in hun broek te hangen of in hun voeten te bijten. Gedrag dat – als het niet op tijd wordt afgeleerd – later flink uit de hand kan lopen. Met alle gevolgen van dien.

Niets is leuker dan dat uw kind en uw hond de beste vriendjes worden. De band die tussen kinderen en hun huisdier kan ontstaan, is onbetaalbaar. Niet alleen uw hond, maar ook uw kind kan hier veel baat bij hebben. Lekker spelen, knuffelen en gewoon 'samen zijn'. En dit is absoluut mogelijk! Maar dan moet uw kind wel een aantal belangrijke regels leren. Een hond is geen mens en om ongelukken te voorkomen is onderling begrip cruciaal. Aan u de taak om uw kind en uw hond zo op te voeden dat zij (onder toezicht) op een veilige en plezierige manier met elkaar omgaan.  

Om u hierbij te helpen geef ik privé-lessen speciaal voor kinderen. Tijdens deze lessen ga ik in op het begrijpen van honden en op wat u of uw kind moeten doen wanneer de hond iets doet dat het kind niet wil.

Tijdens de intake bespreken we het doel dat u wilt bereiken en maak ik een inschatting van het aantal privé-lessen dat ongeveer nodig is om uw doel te bereiken. Ook gaan we direct al aan de slag met de eerste oefeningen. Samen met uw kind en natuurlijk in voor uw kind begrijpbare taal. Het plezier voor uw kind en hond zal groot zijn.

Voorbeelden van wat een kind leert tijdens de training:

·         Hoe herken ik een vrolijke hond?

·         Hoe herken ik een boze hond?

·         Hoe benader ik een hond?

·         Het gedrag van de hond

·         Welke spelletjes kun je doen met je hond?

·         Hoe leer je trucjes aan?

 

Bij de laatste les ontvangt uw kind een certificaat. Voorwaarden voor het volgen van de privé-lessen is dat uw hond geen agressie vertoont naar kinderen.

 

Maak zelf een leuk speeltje voor de hond, zie www.kinderenendieren.nl.